Kasza bulgur z warzywami
Dzisiaj przygotujemy kaszę bulgur z warzywami. Jest to prosty przepis Babci Basi, który szybko wykonasz w swojej kuchni. Potrzebne nam:
– kasza bulgur (2 torebki)
– papryka czerwona (2 sztuki)
– cukinia (1 duża)
– suszone pomidorki
– czosnek (2 ząbki)
– oliwa z oliwek
– kostka bulionu
Kaszę gotujemy, około 7 min w wodzie, potem odcedzamy, zalewamy bulionem i zostawiamy. W międzyczasie myjemy paprykę i cukinię, którą następnie obieramy. Kroimy wszystkie warzywa. Garnek z kaszą włączamy na mały ogień, aby zbędna woda wyparowała. Do drugiego garnka wlewamy trochę oliwy i wrzucamy w następującej kolejności paprykę, cukinię, suszone pomidorki i na koniec czosnek. Zawartości dwóch garnków łączymy ze sobą i czekamy aż bulion zniknie, a warzywa będą miękkie. Wymieszana całość jest gotowa do jedzenia.
Smacznego!
Zdjęcie z: https://www.pasjasmaku.com/kasza-bulgur-z-warzywami/